Home » Over ons

Ik ben Asam, jouw rijinstructeur (auto)!

Ik ben Asam Mian, rijinstructeur sinds 2016 en de eigenaar van Rijschool BOB to be. Na veel ervaring opgedaan te hebben bij de grootste rijschool van Nederland heb ik besloten Rijschool BOB to be op te starten. Met mijn ervaring weet ik iedere leerling de aandacht te geven die nodig is om het rijbewijs te behalen.

Rijinstructie is mijn passie. Ik probeer dagelijks in de rijles oefeningen te bedenken die mij een betere instructeur maken en jou een betere bestuurder. Daarnaast blijf ik continu bezig om mijn rijschool te onderscheiden van anderen. 

Ik pas mijn les methodes aan op jou behoeftes. Dit kan rustig en geduldig zijn, maar ook druk en uitdagend. Het is maar net waar jij het beste op presteert. Geduld is een schone zaak en dat heb ik. Natuurlijk zullen er momenten zijn dat ik je flink moet uitdagen om je over bepaalde drempels heen te helpen. Jij bent tenslotte met dezelfde motivatie ingestapt als ik, je rijbewijs halen! 

Ik heb in de les een relaxte houding. Een geintje en een praatje over iets anders dan rijles hoort er bij, anders word het al snel saai. Als de doelstelling(en) van de les behaald is/zijn dan is daar ook zeker ruimte voor. Onderweg ondersteun ik jou met alles wat je nog niet beheerst en probeer ik je tips te geven over de dingen die je al wel geleerd hebt maar nog ruimte bieden voor verbetering.

 

Wat ik belangrijk vind tijdens je opleiding, is dat je iedere week minimaal 2 lesuur maakt en consequent aanwezig bent. Zo kan ik het beste werken én leer jij het beste. Natuurlijk kan er een keer een weekje overgeslagen worden, zolang het maar geen gewoonte word. Je wordt met de rijles (meestal) door een andere leerling opgehaald. Jij rijd diegene weer naar zijn/haar huis toe. Zo begint jou rijles vanaf minuut 1. Mocht je de wens hebben om ergens anders opgehaald of afgezet te worden dan thuis, zijn deze mogelijkheden altijd bespreekbaar. 

 

Verder is mijn doel om jou veilig te leren auto rijden. Dat klinkt misschien normaal, maar dat is het zeker niet. Er zijn genoeg goede rijscholen, maar helaas ook mindere rijscholen. Stel veel vragen en neem altijd een proefles. Het landelijk gemiddelde qua lesuren is volgens de statistieken van het C.B.R. 42 volle uren. Het landelijk slagingspercentage schommelt rond de 50%. Het C.B.R. praat hier over wel tien duizenden mensen. Kan je hier dan wel vanuit gaan? In mijn ogen niet echt, ieder persoon is tenslotte verschillend. Je kan het wel als richtlijn gebruiken om te berekenen wat een gemiddeld rijbewijs ongeveer kost. Misschien heb jij wel veel talent en kom je eronder, super! Misschien heb je wel minder talent en kom je juist erboven uit. Het is je niks om voor te schamen want ieder leert het in zijn/haar eigen tempo. Wees hierop bedacht en calculeer altijd een veilige marge voor jezelf in qua kosten. Mijn advies is; neem gewoon de tijd die je nodig hebt zodat jij straks veilig en vertrouwd de weg op kan gaan. Je haalt tenslotte maar één keer je rijbewijs, als je jezelf een beetje gedraagt tenminste. Dan heb je je rijbewijs voor altijd!