Rijlessen volgen is echt hartstikke leuk. Sommige leerlingen kijken al heel lang uit naar de dag dat ze mogen autorijden. Ben jij ook zo enthousiast om te gaan lessen? Super, maar het is toch ook al handig om te weten wat je straks te wachten staat.

Lees de onderstaande info alvast even door en je bent goed voorbereid.

 

JIJ BEPAALT HET TEMPO VAN DE RIJLESSEN!

Naast je baan of studie een rijbewijs halen? Heb je een drukke agenda? Onze rijlessen zijn overdag, avonden, weekenden en in vakanties beschikbaar. Daarom is er altijd een mogelijkheid dit te combineren met je drukke agenda. Heb je haast bij het behalen van een rijbewijs? Misschien is dan voor jou juist een spoedleiding de juiste keuze.

Kennismaking

Spreek een kennismaking rijles af bij ons. Door deze korte rit waarin we ongeveer tussen 45 á 60 min rijden en een aantal basiselementen behandelen bepalen we jou geschatte niveau. Hiermee kiezen wij samen met jou een individueel lespakket. Dit wil niet betekenen dat je ook uitkomt op deze schatting. Het kan altijd zo zijn dat je juist minder lessen nodig hebt maar helaas ook dat het er soms meer kunnen zijn. Op de leskaart wordt alles netjes bijgehouden en volgen we samen alles op de voet. Openheid en transparantie is uiteraard erg belangrijk. Zo weet je ook zeker dat je opleiding goed verloopt.

Type leerling, Aantal geschatte rijlessen

  • Wonderkind, 20 tot 28 uur
  • Vlotte leerling, 28 tot 35 uur
  • Gemiddelde leerling, 35 tot 45 uur
  • Onervaren leerling, 45 tot 55 uur

Hoe gaat het in de praktijk

De praktijklessen duren doorgaans 1,5 uur, maar er is ook een mogelijkheid om 2 uur te lessen. Dit wordt in onderling overleg besproken. Er wordt tegenwoordig wat betreft de rijvaardigheid wel heel veel meer eisen gesteld aan de toekomstige rijbewijsbezitter dan vroeger. De drukte in het verkeer is in de loop der jaren ook steeds meer toegenomen. We streven er naar om het nog altijd veel te hoge aantal verkeersslachtoffers te verminderen en worden er dus terecht meer eisen gesteld aan de rijopleiding. Denk bijvoorbeeld aan het meer zelfstandig rijden door middel van navigatie en het rijden d.m.v. opdrachten. Hoe gaat een leerling om met het verdelen van de aandacht? Dat zijn o.a. belangrijke redenen, waardoor de eisen in de loop der jaren flink zijn aangescherpt en is de rijopleiding tegenwoordig totaal niet meer te vergelijken met de eisen van jaren geleden. Gelukkig heeft het als doel om steeds meer veilige bestuurders de weg op te krijgen en zo min mogelijk verkeersslachtoffers.

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets doen bij het CBR. Verstandig of niet! Zeker wel. Een tussentijdse toets doen heeft veel voordelen. Je bent natuurlijk nog niet helemaal klaar voor het echte examen, maar fijn is wel dat je kennismaakt met het CBR. Vaak hebben leerlingen hun eigen ideeën over het examen en maken ze zich daar zorgen over. Ze zien allerlei scenario’s voorbijkomen en hebben dus niet echt een juist beeld van wat er van hun verwacht wordt bij het examen.

Het is dan zeker fijn om eerst al een idee te krijgen van hoe het bij het CBR gaat. Wat wordt er van je verwacht en waar kun je nog aan werken? Heel fijn om deze adviezen al mee te krijgen. Doordat je deze ervaring al eens hebt meegemaakt en je nu dus precies weet wat jou te wachten staat bij het echte examen, weet je waar je nog aan kunt werken tijdens je rijlessen. Vaak heb je deze adviezen ook al gekregen tijdens je rijles, maar het is toch altijd fijn om een extra bevestiging te krijgen van het CBR zelf. Wat ook een fijn idee is dat je ook nog vrijstelling kunt krijgen voor je bijzondere verrichtingen. Super mooi als je dit als extraatje kan afronden bij je tussentijdse toets. Maar het meest waardevolle is voor jou hoe je reageert onder stressvolle situaties. Ook al ben je nog niet helemaal klaar voor het rijexamen op dat moment, je weet wel door deze ervaring wat je kunt verwachten en waar je nog aan kunt werken.

Faalangstexamen

Ben jij heel zenuwachtig of faalangstig voor jouw praktijkexamen? Of ben je al eens gezakt en ben je bang dat je niet kan laten zien hoe goed je bent? Dan kan het faalangstexamen jou helpen. Wat zijn de verschillen tussen een regulier praktijkexamen en een faalangst examen? Bij een regulier praktijkexamen word je het zelfde beoordeeld als een faalangst examen. Echter krijg je bij een faalangst examen meer tijd, waardoor je rustig op gang kan komen. Je hebt 1 uur en 10 minuut om de examenrit van 35 minuten af te ronden. Dit houdt in dat jij 1 of meerdere pauzes kunt inzetten als jij de zenuwen voelt opkomen of het je even teveel word.


Onze huisregels:

 

  1. Alle pakketten dienen uiterlijk 2 weken voor het examen volledig voldaan te zijn.
  2. Als je per bank betaald graag altijd onder vermelding van het factuurnummer.
  3. Losse lessen dienen altijd voor aanvang van de rijles per bank of contant voldaan te zijn.
  4. Bij annulering binnen 24 uur word de rijles volledig doorberekend aan de cursist.
  5. Bij een negatieve uitslag na de rijtest kan de rijschool niet aansprakelijk worden gesteld.
  6. Tussentijdse Toetsen en Praktijkexamens worden altijd in overleg met de cursist gepland en kunnen daarna niet meer gewijzigd worden.

zie onderstaande filmpjes over hoe een tussentijdse toets, praktijkexamen en faalangstexamen in zijn werk gaan